slide

Informatie

DOOR PROBLEMEN MET DE WEBSITE KUNNEN WE HELAAS GEEN NIEUWE FOTO'S EN VERSLAGEN UPLOADEN.

WE KOMEN ZO SPOEDIG MOGELIJK MET EEN NIEUWE WEBSITE - DANK VOOR UW BEGRIP

 

 

Na vele jaren van dromen, plannen en voorbereiden werd de Stichting African Dental Aid op 24 juni 2011 opgericht. Het doel van de stichting zoals opgenomen in de statuten is:

Het op vrijwillige basis, kosteloze tandheelkundige zorg bieden op het Afrikaanse continent of in enig ontwikkelingsland, ten behoeve van de mindervermogende lokale bevolking.

Stichting African Dental Aid is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

Meer over onze projecten

Met onze projecten brengen we tandheelkundige basiszorg naar de semi-nomadische volkeren van Noord-Kenia. Het eerste project werd in oktober 2011 uitgevoerd door Joost Berben en Marc Kicken met ondersteuning van onze contactpersoon Edward Lolokuru rondom Wamba en Maralal (Samburu District). Een kort verslag met enkele foto's van dit project kan u vinden onder "Projecten". Voor meer foto's kan u bij "Foto's" doorklikken op "Project Oktober 2011".

 

Voor het project van oktober 2012 werd er gekozen om naast onze werkzaamheden in het Samburu District, ook verder uit te breiden naar het East-Pokot gebied rondom Nginyang. Later hopen we ook het zeer noordelijk gelegen Turkana District in onze projecten op te kunnen nemen. Onderaan deze pagina vindt u een interactieve kaart van de regio.

 

Diegenen die het noorden van Kenia ooit bezocht hebben, kunnen beamen dat de Samburu, Pokot en Turkana volkeren een zeer hard bestaan leiden in dit dorre en desolate gebied. Tijdens eerdere verblijven en prospecties in deze regio is gebleken dat slechts een enkeling in staat is de grote afstanden af te leggen naar het dichtstbijzijnde “geciviliseerde” dorp om zelf op zoek te gaan naar medische zorg. Vaak valt tandheelkundige zorg niet eens onder de aangeboden medische diensten.

 

Aangezien er in deze regio geen faciliteiten aanwezig zijn om uitgebreide behandelingen uit te voeren zal onze zorg vooral bestaan uit pijn bestrijdende behandelingen zoals het verwijderen van tanden of kiezen, maar ook restauratieve behandelingen vallen onder de mogelijkheden. Er is steeds een preventieve taak weggelegd voor lokale medewerkers (Health Officers) om er voor te zorgen dat ook tijdens onze afwezigheid de lokale bevolking bewust blijft van de noodzaak van een goede orale gezondheid.

 

De lokale bevolking wordt ruim voor de start van een project op de hoogte gebracht van onze komst door de contactpersonen ter plaatse. Deze contactpersonen zullen door middel van mond-tot-mond reclame doorgeven wanneer en op welke locaties we onze "bush-clinic" zullen opzetten.

 

Op lange termijn is het de bedoeling om twee maal per jaar meerdere weken met enkele tandartsen/kaakchirurgen actief te zijn in het Samburu, Turkana en East-Pokot District met ook een uitbreiding van de technische mogelijkheden. Deze uitbreiding hebben we reeds gedeeltelijk kunnen verwezenlijken door de aanschaf van een "Dental Field Unit" en een aggregaat. Verder zal er worden gekeken naar de mogelijkheid om lokale Health Officers een extra tandheelkundige opleiding te geven om in onze afwezigheid toch enig advies of zelfs hulp te kunnen bieden.

Onze Projecten
Bekijk alle
Project 2018

Project 2018

Verslag Project 2018  

 

Volgt zo snel mogelijk

 

Project 2017

Project 2017

Verslag Project 2017 – Masai Mara (8 t/m 22 oktober)   Door de problemen die zich tijdens vorig project in ...

Project 2016

Project 2016

Verslag Project 2016  (Tanzania 16 t/m 30 oktober)   Zondag 16 oktober Zoals elk jaar hebben we ook nu ...